top of page
sfeerfoto productcare van Catwalk Original Amsterdam
ONDERHOUD

Catwalk Original maakt gebruik van plantaardig gelooid leer dat afkomstig is van Ecopell in Duitsland.

Alle runderhuiden die verwerkt worden tot Ecopell leer komen van lokale boerderijen in Duitsland, waar de dieren de mogelijkheid hebben om te grazen met uitgebalanceerd vers voedsel en beweging wat resulteert in een betere inwendige huidstructuur.

Ecopell hecht veel waarde aan lage emissies, allergievriendelijke binnenlandse productie en naleving van sociale normen.

 

Catwalk Original gebruikt voor haar producten Rodeo Plus leer, een chroomvrij en plantaardig gelooid leer.

Het oppervlak van dit leer is mat, waardoor het een stevige uitstraling heeft. Dit wordt bereikt door het leeroppervlak te schuren en te behandelen met vetten en oliën.

 

Door deze behandeling krijgt de huid een bepaald oppervlaktebeeld van donkere en lichtere delen. Dit leer vertoont ook sporen van een heel koeienleven, deze natuurlijkheid van de huid mag niet worden verborgen of verzegeld met kunststoffen. Die individualiteit is een teken van kwaliteit en geeft elk product een echte uniciteit.

 

De filosofie van Ecopell is volledig in lijn met Catwalk Original.

 

Onderhoudsinstructies
 

Zorg goed voor je Catwalk Original product en het gaat een leven lang mee

 Hier vind je een aantal handige tips:

  • Wees voorzichtig met lichtgekleurde kleding; donker leer kan in het begin vlekken maken.

  • Direct zonlicht of hevige regen kan het product verkleuren.

  • Bewaar het product nooit in plastic.

  • Zorg er goed voor en behandel het regelmatig (een of twee keer per jaar) met een beschermend product tegen vuil en vocht. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen.

  • Voordat je de tas gebruikt / draagt, raden we aan om deze eerst te behandelen met "Royal furniture" onderhoud voor geborsteld leer.

Small Brand Big Appeal

bottom of page